***       Водещите новини       на 3 март      Крал

...
   ***   
   Водещите новини   
   на 3 март   
 
Крал
Коментари Харесай

Водещите новини! Светът поздрави България по повод 3 март


   ***   

   Водещите новини   
   на 3 март   

 

Крал Чарлз III, Папа Франциск, генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, президентът на Китай Си Цзинпин, императорът на Япония Нарухито, президентът на Австрия Александер ван дер Белен, кралят на Испания Фелипе VI, президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуза, федералният президент на Конфедерация Швейцария Ален Берсе, президентът на Република Чехия Милош Земан, президентът на Република Словения Наташа Мусар, президентът на Република Ирландия Майкъл Хигинс, президентът на Румъния Клаус Йоханис и още доста.

Списъкът ↓

***

***

За първи път в столицата ще бъде осветлен в бяло, зелено и алено мостът " Фредерик Дъглас " - един от най-големите в града, огромно архитектурно оборудване на река Анакостия. Освен това, кметът ще излезе с разгласа, в която ще разгласи 3 март за Ден на България във Вашинтон. Това сподели за " Здравей, България " посланикът на България в Съединени американски щати Георги Панайотов.

***

" От името на Съединените американски щати насочвам нашите най-хубави пожелания към народа на България по случай вашия Национален празник ”, декларира държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен по случай 3-ти март.

***

" Честита независимост, демократи, честита независимост европейци! Знаем, че свободата не може да бъде подарък. От всяко потомство, от всеки жител и през всяка идея тя би трябвало да се отстоява. Няма край това изпитание ", това сподели съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов при откриването на предизборната акция на “Продължаваме смяната - Демократична България ” през днешния ден в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Демократична България.

***

***

Украинският президент Володимир Зеленски посети през днешния ден западния град Лвов дружно с латвийския си сътрудник Егилс Левитс, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Двамата държавни глави уважиха във военно гробище украински бойци, починали във войната с Русия.

***

Уж война няма, пък…

Руският президент Владимир Путин подписа през днешния ден декрет, по силата на който компании, неизпълнили в период дадените им от страната военни поръчки, могат да бъдат поставяни под " външна администрация ", съобщи Ройтерс.

Указът на процедура слага съветската стопанска система на военновременни основи, въпреки и публично военно състояние в страната да не е оповестено, с изключение на в отчасти или изцяло окупираните украински Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области, показва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

***

Управляващата партия желае да одобри закон за задграничните сътрудници. Всяка организация, която получава над 20 % от приходите си от чужбина, да се разгласи за задграничен сътрудник.

***

Мъжът, който задейства през днешния ден бомба в Основния съд в черногорската столица Подгорица през днешния ден, е умрял  съобщи националната телевизия РТЦГ, представена от Българска телеграфна агенция.

Представител на полицията заяви, че става дума за престъпно проявен мъж, който е бил задържан и разследван неведнъж. Властите идентифицираха мъжа като Младен Булатович на 39 години.

***

Въпреки рецензиите за първичните реакции на управляващите на бедствието.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР